MOSSBYSTRAND 20230521 (40 bilder)

Denna söndag träffades ca 20 pers och lite färre hundar, omöjligt att räkna dem alla ;=), hemma hos Ursula. Väsentligen settrar givetvis, men med inslag av andra raser, bland annat tollare.

Många träffar har det blivit i denna stora härliga hage, som vi kan disponera, med tillhörande vattenhål. Idag fanns det dock ingen sjö/ pöl, den var uttorkad, men troligen fanns det några härliga (?) dofter kvar på botten. Hundarna visade i alla fall intresse för leran som fanns där. När de inte jagade runt, runt med en väldans fart. De flesta vill säga, några tog det lugnare.

Det fanns större kraftiga hundar och mindre slankare hundar, charmiga var de alla. Settertungorna blev längre och längre i leken.

Korvgrillningen kom igång och ”korv med tillbehör” verkade alla sugna på. Så också de charmiga, duktiga hundarna, de förvandlades till tiggande hundar. En del i alla fall. HELT utan något gott att tugga på blev de inte heller.

Perfekt var vädret. Tänk om det kunde förbli ”så lagom” också resten av sommaren … så tyckte en del av oss. Men temperaturen steg under den 15 mil långa hemvägen och förebådade en varm sommar. Det är nog bara att vänja sig.

Nya träffar planerades in - i juli respektive augusti. Att förena nytta med nöje var det tal om på en träff i Åhus. Mer om detta framöver på hemsidan.

/Christina Oebius

Foto Christina, Sven o Bosse

Klicka på en bild för att visa den i större format.