GYLLEBOSJÖN 2016-06-12

GYLLEBOSJÖN RUNT 160612

Nytt promenadställe för både folk och fä medför ofta lite förvirring om var vi faktiskt skulle träffas, om vägbeskrivningen var 100% rätt och nya underbara dofter för vovvarna. Väl samlade började den ca 5 km långa rundan under ett skuggande tak av skir bokskog, över en och annan spång och med sjön på nära avstånd för hundarna att dricka ur. Väl banad stig och fint underlag för fyra settrar och åtta människor att gå på var det också! Malte, den gamle gubben tyckte de andra tre settrarna var väl glyttiga och var inte alls intresserad av Alis envisa lekinviter. Lilleman däremot fick träffa sina favorittjejer, Grynet och Alis.

Halvvägs var det dags för fika. Första bordet låg i skugga och det blåste, det andra som låg i solen var upptaget. Det är alltid grönare på andra sidan!! Men, vi fann ett som låg i sol, nära sjön dock lite igenväxt. Men vad gör väl det när det är sol och grönt!

Andra halvan av rundan fick alla bli stigfinnare! Vi kom tillbaka till bilarna, ingen gick fel och samtliga konstaterade glatt och nöjt att detta blir ett nytt favoritställe. Lillemans husse har sparat koordinaterna och då kanske det blir lättare att hitta en annan gång. Jag har varit där vid alla årstider och det funkar alltid bra, möjligen med viss reservation för tjocka lager av nysnö. Idag var väder och temperatur helt perfekt! Helt enkelt en setterträff när den är som bäst ??!

/jeanette

Foto Birgit, Christina och Thomas.


Klicka på en bild för att visa den i större format.