KÄGLINGE REKREATIONSOMRÅDE, 2010-07-04

Ojojoj…det var varmt!
Och då var det kanske inte så konstigt att det bara var 7 hundar och 13 två-beningar som dök upp i Käglinge.
Vi som varit med förr trodde att vi kände till området…men ingenting skulle kunna vara mera fel! Helt plötsligt upplevde vi ett helt annat Käglinge än det vi mindes, vi guidades av Jeanette och Catja genom gigantiska inhägnade hagar och stigar vi aldrig sett tidigare.
Ett sånt fantastiskt ställe detta var!
Löst springande hundar och fantastiska marker.
Toppen på alla vis och jag garanterar att ingen av hundarna hade någon ork kvar efter promenaden. Ja, Nelson och Lipton tyckte dom fått mer än dom förtjänade och la sig helt sonika i skuggan när promenaden var nästan över.
Tyvärr visste vi inte då att hjälpen (i form av en liten sjö) var nära. De två tikarna som fanns visade killarna hur man gjorde och simmade njutningsfullt omkring i det svala vattnet.
Men killarna (både dom två och fyrbenta) lät sig inte lockas. Det gjorde däremot Hedda och Elisabeth som modigt kastade kläderna och tog ett gemensamt dopp.
Sedan blev det fika…och Bosse som vid ankomsten deklarerat att han just kommit från frukostbordet, och på grund av detta inte tagit med sig någon mat, lyckades fixa både macka och två kakor…inte illa jobbat!

Hemfärd därefter och hela Mossbystrands var ett glittrande hav av parkerade bilar. Det stod bilar på alla möjliga och omöjliga platser så det måste ha varit trångt på stranden. Rätt skönt, för det innebar att hela området i Käglinge stod till vårt förfogande.
Vi kommer tillbaka hit!
Garanterat!

Ursula Wilby

Foto Birgit o Thomas

Klicka på en bild för att visa den i större format.