Hässleholm, 2009-10-04

Från Vankiva till Hovdala slott.
Dagen startade lite i moll och det berodde inte så mycket på det myckna blåsandet utan beskedet om att Camilla inte kunde komma till fleras besvikelse, många hade trotsat vädret för att få lära sig lite om massage och stretching. Camilla ringde på morgonen och berättade att hon blivit sjuk . Vi får se om vi kanske kan göra ett nytt försök längre fram.
Nu var vi i alla fall här, 22 hundägare med 14 hundar i Vankiva med blåsten vinande kring öronen och regnet som kom i mindre lagom doser. För att komma undan merparten av blåst och regn så föreslog Sven att vi skulle köra till Hovdala slott och gå någon av slingorna där..
Här visade sig naturen från sin bästa sida, det kom till och med fram sol med jämna mellanrum.
När vi gått halva slingan delade stigen sig och Sven föreslog att man kunde välja om man ville gå den lite längre runt sjön eller den lite kortare tillbaka. Vi var några som valde den längre sträckan, medan flertalet valde den kortare. Beroende på gula markeringar överallt (påstods det) så blev det precis tvärtom, den kortaste vägen blev den längsta. Barnen och valparna klarade den långa promenaden med glans, så verkade det i varje fall när de kom tillbaka till parkeringen. Som vanligt avslutades träffen med sedvanlig fika, som denna gång skedde under ett stort träds regnskyddande krona.
Jag och Ruben sov gott efter denna dag och det tror jag att det var fler som gjorde.
//Bosse

Foto Bosse o Thomas

Klicka på en bild för att visa den i större format.