ÅRSMÖTE, MOSSBY 2009-02-22

Det blev ännu ett välbesökt årsmöte, trots väder, störande rishög (nej jag syftade INTE på min Volvo utan på en alldeles äkta rishög) och influensatider.
Hundarna sprang på ängen och det var intressant att se att det fanns gott om ägare som hade noll koll på vilken som var deras hund. Hanar misstänktes vara tikar och tvärtom. Till sist verkade det dock som om alla fick med sig rätt hund(ar).
Om inte går det bra att byta nästa träff! Ungefär som spelen, låna ena träffen, lämna tillbaka nästa.
När "spring-i-hagen" var avklarad tog själva årsmötet över. 23 människor, tre hundar och två katter i mitt kök var rätt häftigt. Ännu häftigare var det att se att nästan all mat som Jonas hade köpt, gick åt!
Megaförpackningar som fick i alla fall mig att baxna försvann i ett nafs. Även av Marijanas gigantiska kaka fanns det nästan bara smulor kvar.En ny ordförande har vi fått, och det är Anna med Nehmi som nog dom flesta av er känner. Sedan diskuterades framtida träffar och även föreningens ekonomi. Så här i efterhand kan vi bara konstatera att uthyrning av spelen visat sig vara ett ekonomiskt lyckokast. Mathilde erbjöd sig att försöka samla ihop en utställningsgrupp som planerar inför en möjlig utställning/heldag i setterns tecken år 2010.
Därefter var det dags för utdelningen av trisslotter till de tre vinnarna i fototävlingen.
Om det fanns någon som blev ekonomiskt oberoende för all framtid har jag ingen aning om. Jag blev det då inte, utan satt där med nitlotterna i vanlig ordning. Förhoppningsvis har Gunilla och Gustaf större tur!Efter ytterligare en omgång i hagen blev det dags att avsluta träffen. Tidigare hade vi diskuterat risken att fastna med bilar i snömodden, men å andra sidan fanns det gott om hjälpsamma och starka människor på plats. Ingen överhängande fara med andra ord…tills alla hade kört och Pär satte sig i bilen…ja det var väl ungefär så långt han kom. För bilen ville varken fram eller bak utan grävde sig snyggt neråt i leran istället.
Jodå, även Pär lyckades ta sig från platsen till sist, men det krävdes utomstående hjälp med stor fyrhjulsdriven bil. Lugnet här hemma återvände, hundarna la sig tillrätta i sin soffa. Kvar fanns bara Vivis inneskor och en stor hög (extremt goda) kaksmulor till hönsen. Jag får se hur mycket det finns kvar när det är dags att mata i morgon…

Ursula

Foto Anna, Bosse o Pär

Klicka på en bild för att visa den i större format.