SJÖBO-ORA, 2008-12-28.

Solen lyste överallt…fast inte just i Sjöbo. Men det spelade faktiskt ingen roll alls, 22 settrar och en massa fler tvåbeningar möttes på parkeringen vid campingen.
Bosse och Gunilla, som saknar både lokalsinne och GPS, var siste man på plats och Pär drog ut oss på en långpromenad i underbar kuperad terräng. Fast vi kom rätt lindrigt undan, för precis vid en jättebacke (där redan anblicken gav en nära-döden-upplevelse) svängde vi av åt höger.
Och så ångade vi fram, vissa med påtagligt mera draghjälp än andra. Sedan var det fika och därefter pinsamheten som alla utom Pär, Lotta och Anna missade.
Nämligen när jag tappade en bilnyckel i bilen och det tog fyra människor en dryg timme att hitta fanskapet!
Innan dess hade vi alla kravlat runt och spanat under bilen, letat på alla ställen minst tio gånger, rivit ut mattorna, klätt av mig min jacka, grävt runt längst bak bland hundarna och tittat i alla skrymslen.
Och nej den satt inte i tändningen!
Inte förrän hjälp från Ystad var tillkallad hittades den, väl dold mellan sätet och mittkonsolen. Jag brukar vara bra på att bli av med manuskript inom loppet av ett par minuter, men detta var trots allt ett personligt rekord i att "tappa-det-jag-precis-hade-i-handen".
Tack för att ni inte bara övergav mig där på parkeringen Pär, Lotta och Anna!

Ursula

Foto Bosse, Birgit o Lise-Lotte

Klicka på en bild för att visa den i större format.