ÅHUS, 2008-05-21

Det känns som om jag skriver samma sak om och om igen då det gäller Åhus…men det ÄR ett fantastiskt ställe! 24 hundar med mänskligt bihang dök upp och hade en skön dag i tången, sanden och havet. Kicki försökte förgäves att hitta någon som ville ta över hennes extra-macka, men fann ingen tvåbent intressent.
Inte ens Börge förbarmade sig, utan satsade hellre alla sina kalorier på ett bräde, nämligen glassen.
Sedan blev det förväxling av valpar, eller ska vi säga så här: Varken Bosse eller Gunilla klarade av att identifiera Ruben. Inte så länge som han var våt i alla fall. Så det fanns (finns?) vissa tveksamheter om rätt hanvalp till sist hamnade hos rätt ägare. Överhuvudtaget duggade hundförvirringarna tätt i Åhus när varken Tina eller hennes syster lyckades upptäcka skillnaden mellan hanhund och tik.
Promenaden blev varm och för vissa hundar onödigt lång. Vilket tydligt demonstrerades av valpen (som påstods vara) Ruben, som helt sonika la sig tillrätta i skuggan och tog en vilopaus.
Sedan tog glassen över och så fick Börge se sig slagen med god marginal av Rolf och Laila som numera måste anses vara ISF-Skånes nya glasskungar nummer 1!
En underbart solig dag i Åhus fylld av dramatik, förväxling av valpar (måhända med vilje?) och ett maktskifte på glasstronen. Där missade ni något, alla ni som envisades med att stanna hemma och fira mors dag!

Ursula


Klicka på en bild för att visa den i större format.