SIBIRIEN, KRONOSKOGEN, ÄNGELHOLM 2008-03-30

Ännu ett ställe som jag (vi?) inte kände till sen innan. Sibirien, som faktiskt inte alls ligger där man förväntar sig utan strax söder om Ängelholm. Inte heller var det snö- och istäckt utan ståtar med en fantastisk sandstrand som är både bredare och längre än något vi träffat på våra tidigare promenader. Flertalet hundar drabbades tyvärr av kollektivt frispel och skulle tvunget upp och rusa bland (eller snarare bakom) sanddynerna. Så många fler tvingades gå i koppel än brukligt.
Att vara vinterklädd kändes helt rätt nere vid stranden, men när vi väl svängde inåt landet, ja då fanns det fler än jag som ångade fram med jackorna uppknäppta. Och så sken solen, och helt plötsligt blev det vår eller rent av sommar!
Allmän fika inleddes och valpen Vilma passade på att hitta dagens skatt! Nämligen ett färskt och väl använt toalettpapper som hon helst av allt hade velat ta med sig hem…men det blev inte mycket med det, tyvärr…ja för Vilma i alla fall. Sedan pratade vi om löständer som flög ut, och att Tinas vana att inhandla fräcka mackor på Statoil hade spridit sig.
Tomas berättade om Ängelholm och sandflykt och sedan så kom vi till promenadens höjdpunkt.
Nämligen det flygande tefatet!
Dock icke flygande just nu utan mest en minnesplats över stället där tefatet en gång hade landat 1948 (om jag minns rätt ).
Det jag däremot minns är att det var 19 hundar + 28 personer som mötte upp och att vi gör helt strålande affärer med uthyrningen av våra spel! Vi är redan uppe i 500 intjänade kronor…mest tjänar vi förstås på alla som glömmer att lämna tillbaka i tid!
Så fortsätt gärna att glömma även i fortsättningen.
Sedan drabbades jag av ett oemotståndligt shopping-begär och tvingades stanna till på Center-Syd för att inhandla ett par skor.
Jag måste även erkänna att skorna är BEIGA.
Ett övertydligt tecken på att man har blivit rejält gammal och passerat sitt bäst-före-datum med råge.
Ja, sedan handlade jag mat och hade väl inte en tanke på att Bosse helt plötsligt skulle drabbas av någon slags "Jag-vill-vara-först-på-sidan"-iver.
OK, den här gången vann han, bilderna kom INNAN texten…

Ursula

Fotografer Birgit, Dagmar, Mats och Thomas.

Klicka på en bild för att visa den i större format.