MOSSBYSTRAND, 2007-04-22

En alldeles perfekt dag!
Massor av nya hundar och människor (inklusive den vanliga kärntruppen) dök upp för träffen här hemma i hagen. Den vitt berömda pölen var i år ännu mera lockande än tidigare. Både änder och gäss har nämligen inspekterat stället inför häckningstider och nu fanns det inte bara vatten utan även (enligt mina egna hundar) massor av delikata bajsar att tillgå. Allmänt badande tog vid och fritt blås i vanlig ordning. 22 hundar dök upp med en mängd människor i släptåg och det lär snart bli läge att asfaltera lilla ängen för att göra plats för ytterligare parkering!
Börges korvar stals av företagsam Kelly från Malmö men återerövrades så han slapp svälta trots allt.
Alla hundar var totala sumpråttor inför hemfärden, mina egna väntade dock med badandet tills alla besökare hade lämnat hagen. Vi som är vana vid att få ha pölen för oss själva…är nog lite blyga att bada så i grupp. Ja, bortsett från Ines bulldog, som upplevde att hon var setter och kastade sig ut i gyttjan med dom stora.
Lite hönstitt blev det också och där höll vi på att tappa en tvilling (jag vill minnas att det var Johan) som höll på att fastna för evigt i hönsskit. Han lyckades ta sig loss i sista sekunden men var inte helt i skick att åka till Ikea förrän han hade spolats av.
Roligt att så många dök upp och fantastiskt att se alla dessa lösa hundar som alla kan samsas! Vi bestämde på stående fot att Åhus-träffen skulle vara den 13 maj.
Börge ska stå på svältkost fram till dess för att kunna mäkta med en MEGA-glass av oanad storlek…men vänta lite, läste jag inte att Åhusglass hade slutat, eller hur är det?
Frågan är förstås: Klarar vi Åhus utan glassen?

Ursula

Foto Birgit o Bosse

Klicka på en bild för att visa den i större format.