ÅHUS 2006-06-18

Åhus är ändå Åhus!
Precis lika fantastiskt som alltid för hundarna med andra ord. Vädret var lite tveksamt i början och man undrade om man skulle få användning för sina regnkläder. Men sen så sken solen och 20 hundar dök upp trots att vi saknade en hel del trogna medlemmar såsom Bosse/Gunilla och Kicki och Börge/Gull-Britt bland annat. (Därav ingen rapport om antalet kulor som Börges glass innehöll i år.)
Blodvite uppstod redan på parkeringsplatsen när jag stängde bakluckan på min bil. Jag var så mån om att inte klämma någons svans att jag glömde dra undan huvudet. Lotta hade dock plåster i beredskap så jag slapp att förblöda offentligt.
Det fanns gott om andra badande hundar på stranden, men trots allt gott om plats för alla oss. De tre valparna som fanns på plats hade aldrig tidigare haft möjlighet att bada vilket de tog igen med råge. Inga badkrukor kan man väl säga.
Tångätning ingick tydligen också i deras "första-dagen-vid-havet-upplevelse". Sedan var det fika och jag hann precis med att dricka en kopp kaffe innan jag tvingades rusa vidare och jobba. Tydligen drog träffen ut en del på tiden och slutade som vanligt…ja, givetvis vid glasskiosken. Enligt obekräftad uppgift frågade glasspersonalen efter Börge…

Ursula Wilby


Tack till fotograferna Birgit, Janne, Lise-Lotte, Philip o Pär

Click a picture to see a larger view.