S:T HANS BACKAR, LUND 2005-09-04

Den 4 september sken sensommarsolen rejält över Lund och St. Hans Backar. 19 stycken settrar och 24 ägare (plus blivande sådana) dök upp för att lära sig lite mera vardagslydnad. Nu var det ju jag som höll i kursen även sist det begav sig, och det var roligt att se att så många hade mycket bättre pli på sina hundar den här gången. Speciellt då det handlade om att sitta kvar i bilen när bakluckan öppnades. Full pott för alla kan man väl säga.
Efter en kortare promenad blev det lite svårare…nu handlade det om att i löst koppel gå förbi ett antal lockande burkar fyllda med köttbullar. Inte helt så lätt, trots att köttbullarna var av märket Eldorado och inte Mamma Scans som en del tvåbenta deltagare efterlyste. Inkallningsövningarna var inte heller helt lätta med tanke på köttbullarna som lockade. Många hundar lyckades också med konststycket att både länsa skålar och komma till matte eller husse.
På grund av att jag var upptagen med träningen fick jag ingen chans att spana in Börges mackor, men jag förutsätter att dom höll sedvanlig klass. Ytterligare en kanondag med många nya hundar och ägare.
Näst i tur står en rejäl långpromenad, så håll koll på hemsidan!

Ursula

Click a picture to see a larger view.