FOTO OCH FILM IFRÅN FRISKVÅRDSDAG 2005-04-03

Annsofi och Pär har bidragit med allt material till denna sida.

 

Friskvårdsdag på Malmö Djursjukhus 3 april

Så var det dags för friskvårdsdagen på Malmö Djursjukhus. Åtta settrar var anmälda och dök upp tillsammans med mattar och hussar för att prova på både simning och massage. Djursjukvårdaren Henrik berättade först lite om vad friskvård innebär och visade sedan runt oss i lokalerna där både simbassäng, löparband och små rum för massage fanns. Sedan delade vi in oss i två grupper där den ena fick lära sig lite grundläggande massage tillsammans med massören Marianne medan den andra gruppen fick hoppa i bassängen.

Jag kan nog säga att majoriteten av våra annars så badglada settrar betraktade bassängen med stor skepticism. Till allas förvåning förvandlades till och med Malva till en badkruka. Möjligtvis var det så att hon ansåg flytvästen som något idiotiskt påfund, i alla fall för en mästersimmerska som hon själv. Men de flesta övervann dock sin plötsligt påkomna vattenskräck när de väl kommit i vattnet.

Simma fick i alla fall alla göra, en del med så mycket energi att vattnet stänkte vida omkring så att vi åskådare fick hoppa undan vattenmassorna. Jag lyckades till och med få med Tina på film där hon flyr Macs plaskande och lämnar Henrik åt sitt öde. Inne hos Marianne var det betydligt stillsammare när hundarna fick en stunds avkoppling medan mattar och hussar fick lite tips på massage.

Efter lite fika bytte sedan grupperna plats och det var dags att kasta sig undan vattenmassorna igen. Det var ett antal mycket trötta och våta hundar som till sist fick åka hem med en påse godis, koppel och massageinstruktioner. Men våtast var nog djursjukvårdaren Henrik som till sist äntligen kunde sätta på sig varma och torra kläder.

Kul hade vi i alla fall!

Om det finns fler intresserade så kan vi alltid försöka ordna en friskvårdsdag till, isåfall är det bara att kontakta mig på mail: ash@bolina.hsb.se eller mobil: 0736-14 55 38

Annsofi Hagedorn

Kortfilm ifrån Annsofi. För att se den klicka här

Click a picture to see a larger view.