TRÄFF HOS URSULA 2003-05-01

Det bådade inte gott för vår träff den 1:a maj.
I det närmaste full storm och stora mörka regnmoln. Men trots detta dök 18 hundar och lika många tvåbenta upp på träffen hemma hos mig i Mossby. Den planerade tipspromenaden fick på allmän begäran läggas i hagen istället för på en 5 kilometers slinga i motvind. Det blev med andra ord den i särklass kortaste tipspromenaden någonsin och det gällde att skynda sig innan frågorna blåste bort....
Familjen Persson från Hässleholm tog hem storpotten när mor & dotter vann tillräckligt mycket tuggbart för att hundarna skulle få att göra under lång tid framöver.
Grillen startades och sedan tog korvätandet med den obligatoriska hund-bort-fäktningen vid. Sämst på att värja sig från hungriga fyrbenta var två 4-åriga killar som enbart med stort besvär fick i sig sina korvar...värst på tiggarfronten var Sally som spanat in småkillarna som lämpliga offer.
Precis som alltid var det en ren fröjd att se hela hundgänget rusande fram över fältet som i år tyvärr inte ståtade med den sedvanliga lerpölen. Malva hittade dock en lite halvdan ersättningsvariant och badade i en stor zinkbalja som innehöll förra årets vatten till hästarna.
Solen tittade fram emellanåt och vi kunde alla enas om att träffen trots allas farhågor blev riktigt lyckad.
Det kommer i alla fall finnas 18 settrar i Skåne som lär sova riktigt gott i natt och måhända även imorgon...

Ursula Wilby

Click a picture to see a larger view.